Het einde van een tijdperk, maar ook een nieuwe toekomst!

Beste vrienden, collega’s, relaties,

Toen ik op 9 Maart 2005 Noord-Holland catering (NH Catering & Events) oprichtte kon ik mij niet bedenken dat ik deze brief zou schrijven, wat is het allemaal toch snel gegaan! Ik moet wel bekennen dat het niet altijd gemakkelijk geweest is, met name de aanleg van de Metro in Amsterdam waar we op dat moment restaurant de Nissen exploiteren en vele jaren in bouwput terecht kwamen. Maar ook dat bracht wel dat je als ondernemer weer ging zoeken naar andere mogelijkheden. We gingen de catering verzorgen op nostalgische trammetjes in Amsterdam, om vervolgens jaren lang de catering te verzorgen voor de rondvaartboot van de zonnebloem. Dit gaf mede de start van Noord-Holland Catering. De doorslag was eigenlijk mijn vrienden en kennissen die na een avond gezellig tafelen zeiden: “De gezelligheid, kwaliteit en aandacht die jullie geven, kom je alleen maar tegen in restaurants. Bij cateraars vind je op de één of andere manier vaak niet deze kwaliteit en vooral niet deze aandacht tegen.”

We hebben prachtige partijen en evenementen mogen verzorgen, zoals de promotie van meerdere Disney films, prachtige partijen in de locaties van Stadsherstel, Dinner in de sky, Staalbouwdag, opening nieuw kantoor HHNK, jaarlijks dijkgraaf diner, landbouw tentoonstelling Opmeer, Evenementen voor Le Champion, Kathedraal op Willemsoord, Catering verzorgen op de prachtige boten van de blue boat company, huiscateraar van het Zaans museum, Afvalzorg, Rederij van Hulst, Schouwburg het Park in Hoorn, Vereniging Hendrick de Keyser,  het Gouden eeuw diner in het West-Fries museum met mijn vriend Onno Kokmeijer, Masters expo samen met het Okura en alle andere prachtige events die ik niet genoemd heb. Maar ook hele dierbare relaties en vriendschappen aan overgehouden. Dit vertaalden zich in mijn functie als bestuurslid van de Westfriese Tafel, de oprichting van  Resquire development met als lancering van onze persoonlijke digitale stadsgids “Niki” en het importeren van Olijfolie uit Portugal.

Toen in 2019 de corona uitbrak werd het natuurlijk voor de hele Hospitality branche zwaar, maar ook in die zware tijd stond ondernemen voorop en knokte wij schouder aan schouder met al onze medewerkers en met name met mijn dochter Ashley door. Bezorgen van boxen door heel Nederland en België, online koken, diner op privé boten, beginnen van een delicatessen winkel in Med trattoria en wanneer de restaurants weer open mochten werkte iedereen in ons restaurant Med trattoria. Toen op 28 februari eindelijk alles weer voorzichtig weer open mocht, pakte het heel snel bij Noord-Holland Catering weer op, sterker nog we konden de aanvragen niet aan, geweldig! Al onze lieve relaties waren ons niet vergeten!

Na zo pandemie zweeft er ondanks dat je het vak nog steeds super leuk vind ” hoe lang ga ik door” moet ik niet langzaam wat gaan minderen. Toen ik een maand geleden benaderd werd door de Compass groep of ik niet wilde praten, en soms gaan dingen ontzettend snel. En zo zijn wij er na een paar gesprekken er uitgekomen, Compass Group  per 1 juni binnen haar high-end label Famous Flavours, de opdrachten overnemen van NH Catering & Events. 

Ik wil dan ook in eerste instantie al mijn medewerkers bedanken die bij ons werken en gewerkt hebben, met name John Karssen die vanaf de oprichting als chef bij ons werkt, Joan lommen, Mariëlle Lommen en Wouter Oonk die mede hebben bijgedragen voor waar NH Catering & Events nu voor staat en al onze relaties.

But last but zeker not at least mijn lieve vrouw Therese en dochter Ashley die samen als een team met passie voor het vak altijd klaar stonden voor onze gasten en mij steunde in alles, zonder hun was het nooit gelukt! Ook namens Ashley in dit dan ook natuurlijk nog een woord van dank; “ Dank voor al het vertrouwen in mij, de prachtige opdrachten en fantastische samenwerkingen, relaties en partners. En ook ik kan niet anders dan zeggen dat ik met veel plezier, passie en energie een mooie bijdrage heb geleverd aan jullie unieke belevingen! En wat nu dan zullen veel denken? Nu, open vizier en blik naar de toekomst. Komende maanden richt in mij op het afronden, voortzetten en ontwikkelen van diverse projecten, overdrachten met alle zorg en rust van onze mooie events en andere zaken binnen ons bedrijf maar ook op mijn toekomst. Een toekomst vol met energie, mooie kansen en ambitie! Waar ik ontzettend veel zin in heb en met veel nieuwsgierigheid naar uit kijk! “

Ik zal nog verder gaan met ons restaurant in Medemblik:Med trattoria, Resquire development, het importeren van Olijfolie, inzetten voor de Westfriese Tafel, advies projecten maar vooral genieten van onze voorliefde voor Portugal, mijn vrouw en de toekomst!

Ik wens Compass group dan ook veel succes toe, maar wij zijn meer dan overtuigd dat zij dit prachtige bedrijf op een passievolle wijze zullen voortzetten en uitbreiden.

Het gaat iedereen goed! En laten we zeggen tot heel snel!

Jullie dankbare,
Henk Jonkman

 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten