Amstelkerk

Amsterdam
Trouwen, Feesten
50-250

De Amstelkerk is gebouwd in de jaren 1668-1670 als noodkerk voor de bewoners van het nieuw aangelegde tweede deel van de grachtengordel. Het ontwerp van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een ‘preekschuur’. Uiteindelijk werden de plannen voor een grote stenen kerk op het Amstelveld niet uitgevoerd en is de ‘noodkerk’ tot op de dag van vandaag blijven staan. In 1840 kreeg het interieur een neogotische inrichting. Eén van de eerste uitingen van deze stijl in ons land.

Eind jaren tachtig is de Amstelkerk eigendom geworden van Stadsherstel. De kerk verkeerde toen in zeer slechte staat. In 1990 was de restauratie voltooid en werden er in de kerk kantoorruimten gebouwd. Sindsdien wordt de middenruimte op incidentele basis als podium ingezet. Het is dé vaste plek voor diverse orkesten en ensembles. De kerk is door de intieme sfeer bijzonder geschikt voor kamermuziek.

De middenruimte van de Amstelkerk is ’s avonds en in de weekenden een geschikte locatie voor lezingen, diners, recepties en huwelijken. Ook leent het houten gebouw zich uitstekend voor concerten.

Locatie

De Amstelkerk is gelegen in het centrum van Amsterdam. Daarnaast is de Amstelkerk goed toegankelijk voor invaliden. Ook is de kerk aan de Amstel goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en met de boot.

Capaciteit

Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden in de Amstelkerk.

Theater Receptie Diner
200 gasten 250 gasten 110 gasten (ronde tafels)

150 gasten (rechte tafels)

 

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten