AMSTELKERK

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Trouwen, Feesten
50-280

De Amstelkerk is gebouwd in de jaren 1668-1670 als noodkerk voor de bewoners van het nieuw aangelegde tweede deel van de grachtengordel. Het ontwerp van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een ‘preekschuur’. Uiteindelijk werden de plannen voor een grote stenen kerk op het Amstelveld niet uitgevoerd en is de ‘noodkerk’ tot op de dag van vandaag blijven staan. In 1840 kreeg het interieur een neogotische inrichting. Eén van de eerste uitingen van deze stijl in ons land.

Eind jaren tachtig is de Amstelkerk eigendom geworden van Stadsherstel. De kerk verkeerde toen in zeer slechte staat. In 1990 was de restauratie voltooid en werden er in de kerk kantoorruimten gebouwd. Sindsdien wordt de middenruimte op incidentele basis als podium ingezet. Het is dé vaste plek voor diverse orkesten en ensembles, omdat de Amstelkerk bijzonder geschikt is voor kamermuziek. Loop binnen in de Amstelkerk en je wordt overspoeld met licht. De witte houten wanden en het plafond, het ruime middenschip, het daglicht dat vanaf het Amstelveld door de hoge ramen valt, geven het gebouw een heldere en lichte sfeer.

Sinds de jaren 90 wordt de middenruimte van de kerk gebruikt voor onder andere lezingen, symposia, diners, recepties, huwelijken en concerten. De Amstelkerk, gelegen aan het karakteristieke Amstelveld bij de Reguliersgracht, de Kerkstraat en de Prinsengracht, is de meest multifunctionele locatie van Stadsherstel.

Dat De Duif op een steenworp afstand ligt, biedt de mogelijkheid om beide monumentale Stadsherstellocaties te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een diner in De Duif gecombineerd met een receptie in de Amstelkerk. Sinds de jaren 90 wordt de middenruimte van de kerk gebruikt voor lezingen, bijeenkomsten, diners, recepties, huwelijken en concerten.

DE AMSTELKERK

Deze prachtige locatie is gelegen in het centrum van Amsterdam. Daarnaast is de Amstelkerk goed toegankelijk voor invaliden. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ook is het mogelijk om met de boot recht tegenover de ingang van de Amstelkerk aan te meren om er nog een onvergetelijker event van te maken.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht met de capaciteit van de locatie.

Opstelling Maximale capaciteit
Concert 220 gasten
Receptie 280 gasten
Diner 130 gasten

 

GESCHIEDENIS

De Amstelkerk is gelegen op het Amstelveld in het centrum van Amsterdam. Tussen 1668 en 1670 is deze locatie gebouwd als onderdeel van de tweede uitleg van de Grachtengordel. Omgeven door verschillende 17e en 18e -eeuwse Amsterdamse panden, blijft de serene houten Amstelkerk al drie en een halve eeuw overeind. Eeuwen met oorlogen en branden. en. In vele opzichten is de Amstelkerk een belangrijk monument; de historie, het ontwerp, de verstilde ligging en de toegankelijkheid maken de kerk tot een prachtig beeld. Ze groeide na herbestemming uit tot een culturele ontmoetingsplek. Een idee van rust en pracht in hartje centrum.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten