Amstelkerk

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Trouwen, Feesten
50-280

De Amstelkerk is gebouwd in de jaren 1668-1670 als noodkerk voor de bewoners van het nieuw aangelegde tweede deel van de grachtengordel. Het ontwerp van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een ‘preekschuur’. Uiteindelijk werden de plannen voor een grote stenen kerk op het Amstelveld niet uitgevoerd en is de ‘noodkerk’ tot op de dag van vandaag blijven staan. In 1840 kreeg het interieur een neogotische inrichting. Eén van de eerste uitingen van deze stijl in ons land.

Eind jaren tachtig is de Amstelkerk eigendom geworden van Stadsherstel. De kerk verkeerde toen in zeer slechte staat. In 1990 was de restauratie voltooid en werden er in de kerk kantoorruimten gebouwd. Sindsdien wordt de middenruimte op incidentele basis als podium ingezet. Het is dé vaste plek voor diverse orkesten en ensembles. De Amstelkerk is door de intieme sfeer bijzonder geschikt voor kamermuziek.

De middenruimte van de Amstelkerk is ’s avonds en in de weekenden een geschikte locatie voor lezingen, diners, recepties en huwelijken. Ook leent het houten gebouw zich uitstekend voor concerten.

Meer locatie inspiratie ? Bekijk onze andere locaties!

Locatie

Deze prachtige locatie is gelegen in het centrum van Amsterdam. Daarnaast is de Amstelkerk goed toegankelijk voor invaliden. De Amstelkerk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ook is het mogelijk om met de boot recht tegenover de ingang van de Amstelkerk aan te meren om er nog een onvergetelijker event van te maken.

Capaciteit

Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden.

Opstelling Maximale capaciteit
Concert 220 gasten
Receptie 280 gasten
Diner 130 gasten

 

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten