AMSTERDAMS MARIONETTEN THEATER

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Feesten
10-56

Het Amsterdams Marionetten Theater is erg intiem en sfeervol. In het theater herleeft een theatervorm uit de tijd van Mozart zich tot een unieke en algemene theatervorm: Marionettenopera.

De 18e eeuw was de tijd van Mozart en Haydn, maar het was ook de tijd dat opera een zeer geliefd genre was. In Midden-Europa ontstond het idee voor een nieuwe vorm van opera. Hierdoor zocht men zocht naar de ‘ideale acteurs’. Operazangers hadden wel al een mooie stem, maar konden niet altijd goed acteren. Houten acteurs namen plaats op het podium, waardoor de zangers voor het toneel werden geplaatst. Het ‘klassieke marionettentheater’ is een typische vorm van marionettentheater.

DE MARIONETTEN

Marionetten wat zijn dat eigenlijk? Marionetten zijn houten acteurs, in mooie kostuums van zijde en fluweel. Daarnaast presenteren de marionetten opera en muziektheater van diverse componisten. Echter brengen zes poppenspelers deze grote marionetten tot leven. Tijdens de repetitie van een nieuwe productie worden marionetten aangepast. Maar ook de toneelbenodigdheden, decor en licht worden voortdurend aangepast aan de eisen. Pas op het toneel blijkt of een marionet goed functioneert en de gewenste uitstraling heeft, daarom is een productie nooit ‘af’…

LOCATIE

Het Amsterdams Marionetten Theater ligt vlakbij de Nieuwmarkt, kortom in het hart van de oude binnenstad van Amsterdam. Het theater bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station, evenals de Dam en het Waterlooplein.

CAPACITEIT

De theaterzaal is een originele locatie voor diners, maar ook voor recepties en vergaderingen. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden in het Amsterdams Marionetten Theater.

Opstelling Maximale capaciteit
Diner 52-56 gasten
High Tea 52-56 gasten
Lunch 52-56 gasten
Borrel 52-56 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten