Amsterdams Marionetten Theater

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Feesten
50-56

Het Amsterdams Marionetten Theater is erg intiem en sfeervol. In het theater herleeft een theatervorm uit de tijd van Mozart zich tot een unieke en algemene theatervorm: Marionettenopera.

De 18e eeuw was de tijd van Mozart en Haydn, maar het was ook de tijd dat opera een zeer geliefd genre was. In Midden-Europa ontstond het idee voor een nieuwe vorm van opera, waardoor men zocht naar de ‘ideale acteurs’. Operazangers hadden wel al een mooie stem, maar konden niet altijd goed acteren. Houten acteurs namen plaats op het podium, waardoor de zangers voor het toneel werden geplaatst. Het ‘klassieke marionettentheater’ is een typische vorm van marionettentheater.

De marionetten

Marionetten wat zijn dat eigenlijk? Marionetten zijn houten acteurs, in mooie kostuums van zijde en fluweel. Daarnaast presenteren de marionetten opera en muziektheater van diverse componisten. Echter brengen zes poppenspelers deze grote marionetten tot leven. Tijdens de repetitie van een nieuwe productie worden marionetten, toneelbenodigdheden, decor en licht voortdurend aangepast aan de onder andere eisen. Pas op het toneel blijkt of een marionet goed functioneert en de gewenste uitstraling heeft, daarom is een productie nooit ‘af’…

Voor meer informatie over het Amsterdams Marionetten Theater klik hier.

Meer locatie inspiratie ? Bekijk onze andere locaties!

Locatie

Het Amsterdams Marionetten Theater ligt vlakbij de Nieuwmarkt, kortom in het hart van de oude binnenstad van Amsterdam. Het theater bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station, evenals de Dam en het Waterlooplein.

Capaciteit

De theaterzaal is een originele locatie voor diners, maar ook voor recepties en vergaderingen. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden in het Amsterdams Marionetten Theater.

Opstelling Maximale capaciteit
Diner 52-56 gasten
High Tea 52-56 gasten
Lunch 52-56 gasten
Borrel 52-56 gasten

 

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten