BAKENESSERKERK

Haarlem
Dineren, Vergaderen, Trouwen
10-100

De Bakenesserkerk begon klein, als een eenvoudige houten kapel in het midden van de 13e eeuw. Sinds 1992 staat Haarlem bekend als Stripstad. Om een nieuw en jonger publiek te interesseren voor erfgoed, lag het voor de hand om voor het ontwerpen van de glas-in-loodramen striptekenaars te vragen. Zes striptekenaars uit Haarlem en omgeving maakten ontwerpen voor gebrandschilderde ramen.

In januari 2010 startte de restauratie van de kerk onder leiding van Stadsherstel. Na een jaar restaureren is het kerkgebouw herbestemd tot kantoor, maar ook als expositieruimte voor kleine, tijdelijke exposities met vondsten uit de Haarlemse bodem. In de kerk is een glazen afscheiding met vitrines gebouwd waardoor men bij binnenkomst het hele gebouw ziet. Het dak is opnieuw geschilderd en voorzien van een gouden bies.

DE BAKENESSERKERK

Bakenesserkerk is een kerk in het centrum van Haarlem, gelegen in de buurt Bakenes. Opvallend is de witte toren, die vrijwel gelijk is aan de toren van de Grote of Sint-Bavokerk op de Grote Markt te Haarlem. Kerkdiensten vinden allang niet meer plaats in de kerk. Stadsherstel heeft het gebouw gerenoveerd. Het mooie historische gebouw doet nu dienst als locatie voor bruiloften, besloten diners, lezingen of recepties. In de kerk is een vaste expositie te bekijken van bodemschatten uit Haarlem. De witte toren is bezit van de gemeente Haarlem en wordt door de gemeente onderhouden.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten