DE MARKTHAL PURMEREND

Purmerend
Dineren, Trouwen, Feesten
20-330

Bij de Markthal Purmerend kunt u terecht voor een geheel verzorgd evenement. Ons team kan alles voor u organiseren op het gebied van catering, inrichting, aankleding en techniek. De markthal is voorzien van een aantal basisfaciliteiten en laat tegelijkertijd voldoende ruimte over om van ieder evenement iets unieks te maken. Deze locatie heeft afhankelijk van de setting plek tot 600 personen. De markthal kan volledig naar eigen smaak, stijl of thema worden ingericht. Wij kunnen de sfeer, inrichting en catering mooi op elkaar afstemmen en met de basis verlichting Kan de hal met een druk op de knop in u gewenste kleur worden uitgelicht. Ook voor evenementen met muziek is dit geen probleem want in de markthal hangt een fraai geluidssysteem. De Markthal Purmerend is heel goed te bereiken met de auto. Slechts enkele minuten lopen van deze locatie is er een parkeergarage die 24 uur per dag open is.

TROUWEN

De Markthal Purmerend bevindt zich echt midden in het centrum. Wanneer u trouwt in de markthal, bent u het middelpunt van de aandacht. De grote glazen ramen maken de ruimte licht en vormen een prachtige uitzicht voor een romantische ceremonie. Bovendien kan de locatie ook nog opgedeeld worden in verschillende ruimtes die allemaal naar u wens kunnen worden ingericht. Hierdoor kunnen de ceremonie, het diner en het feest op dezelfde locatie plaatsvinden. Deze locatie is dus uitermate geschikt voor jullie huwelijk.

HET ONTSTAAN

De markthal is een ontwikkeling in het historische centrum van Purmerend en sluit aan bij de markttraditie van de stad. De ontwerplocatie is onderdeel van de Koemarkt en stond in het verleden bekend als het nuka terrein (nuchtere kalvermarkt). Na het verdwijnen van de marktfunctie werd het terrein ingericht als parkeerterrein. Het complex heeft een dubbele functie: een grote markthal op de begane grond en zeven ruime appartementen op de tweede en derde verdieping. De ruimte van de markthal is te beschouwen als een overdekt plein, rondom afgeschermd door hoge glazen ramen die naar behoefte geopend en gesloten kunnen worden. Deze ramen vormen in geopende een luifel. De markthal is dan duidelijk geopend en onbelemmerd toegankelijk vanaf de omliggende openbare ruimte. De luifel zorgt voor een mooie, geleidelijke overgang tussen het voorplein en de binnenwereld van de markthal.

De moderne markthal is multifunctioneel en geschikt voor een grote diversiteit aan activiteiten. De appartementen op de 1e verdieping zijn ruim en luxe en hebben ruim zicht op het centrum van de historische binnenstad. Bij het ontwerpen van dit complex is vooral leidend geweest dat het gebouw een verrijking van de historische binnenstad moet zijn. Daarom is gekozen voor een traditionele opbouw met “klassiek” vormgegeven gevels. Diverse historische prenten van onder andere de Purmerpoort hebben gediend als inspiratie voor de toegangspoort naar het achter terrein vanuit de Plantsoenstraat en de hoofdentree van de appartementen vanaf de Koemarkt.

 

 Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten