FELIX MERITIS

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen, Feesten
20-400

Felix Meritis heeft zeven prachtige zalen met als centrale ruimte de Concertzaal. Hier is zelfs de kleine zaal van het Concertgebouw op geïnspireerd. Een andere welbekende klassieker is de Shaffyzaal, met balkon en foyer. Felix Meritis is geschikt voor bijvoorbeeld conferenties, festivals (indoor),diners en bedrijfsfeesten. Maar ook voor productpresentaties, congressen, gala avonden en bruiloften. De capaciteit van de Felix Meritis is van 10 – 1000 personen in 7 verschillende zalen.

DE ZALEN
LUXE EN LOUNGE

Door het gigantische daglicht heeft deze ruimte een nieuwe naam gekregen. De Lounge is, na een namenwedstrijd in de krant Het Parool, eervol vernoemd naar de architect van Felix Meritis: Jacob Otten Husly. De Husly Lounge is perfect voor onder andere borrels, feesten, diners en als lounge area. Tijdens de renovatie is er extra focus gelegd op het binnen laten van het daglicht. Met als resultaat een geweldig uitzicht op de Amsterdamse grachten van verschillende kanten in de ruimte. Het strakke interieur doet het erg goed voor iedereen die voor een warme sfeer gaat zonder dat de ruimte veel extra’s nodig heeft. En het geel, hout en goud doet het heel goed op foto’s!

Zo kan jij jouw gasten in stijl ontvangen met een drankje, hapje of bijvoorbeeld een heerlijke cocktail. Een loungeruimte met veel daglicht en een volledig ingericht warm interieur. En nog beter: een mooi uitzicht op de Amsterdamse grachten. Een zeer prettige plek om jouw gasten in stijl te ontvangen met een hapje, drankje of cocktail. De luxe en lounge heeft een capaciteit van 120 personen. Het heeft een vaste bar met tap en een espresso apparaat.

CONCERTZAAL EN ZUILENZAAL

De Concertzaal is uitermate geschikt als gehele ruimte voor congressen, diners, feesten, presentaties en ook nog steeds voor optredens. Daarnaast biedt de open ruimte veel daglicht voor een lunch in de middag, maar kan de zaal ook volledig verduisterd worden voor feesten en presentaties. Deze zaal is te vinden op de begane grond waardoor het goed te combineren is met andere zalen en de receptie. Een prachtige unieke concertzaal met uitstekend geluid. Door een nieuw ventilatiesysteem is het zelfs met de maximale capaciteit van 400 personen goed.

De Zuilenzaal is uiteraard geschikt voor onder andere diners, congressen, presentaties, conferenties, feesten en zelfs bruiloften. De ramen die bijna tot de vloer komen zorgen voor veel daglicht en een prachtig uitzicht op de grachten. Ook kan de ruimte volledig verduisterd worden. Door de technische mogelijkheden en flexibiliteit in opstellingen kan de zaal volledig eigen worden gemaakt. De Zuilenzaal is de populairste zaal van Felix Meritis. De combinatie van een prachtige setting met uitzicht over de gracht maakt deze zaal zeer gewild. Na de verbouwing is de ruimte aangepast naar eisen van deze tijd. De zuilenzaal heeft een capaciteit van 200 personen.

LIVESTREAM STUDIO

De Livestream Studio is verplaatsbaar binnen onze vier huizen. Iedere zaal is geschikt als Livestream Studio en biedt een eigen, unieke en sfeervolle setting met bijpassende hoogstaande faciliteiten (camera, licht en geluid). De Zuilenzaal is de populairste zaal als Livestream Studio. De combinatie van een prachtige setting met uitzicht over de gracht maakt deze zaal zeer gewild. De livestream studio heeft een capaciteit van 200 personen.

SHAFFYZAAL EN TEEKENZAAL

De Shaffyzaal is uiteraard geschikt voor voorstellingen, creatieve break-outs, feesten, recepties en diners. Met de ramen rondom de zaal komt veel daglicht binnen maar deze kunnen ook geheel verduisterd worden voor een voorstelling of feest. De Shaffyzaal heeft een capaciteit van 200 personen.

De Teekenzaal is uiterst geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, congressen, break-outs en presentaties. Uniek is de mogelijkheid om deze ruimte in tweeën te splitsen, waardoor de zalen afzonderlijk van elkaar te programmeren zijn. De Teekenzaal is een zeer prettige maar ook praktische lichte zaal. De techniek is gebruiksvriendelijk en zo ingericht dat je makkelijk je laptop kunt aansluiten en een presentatie kan geven of het geluid en licht kan bedienen. De Teekenzaal heeft een capaciteit van 200 personen.

KOEPELZAAL EN STERRENZAAL

De Sterren- en Koepelzaal zijn uiterst geschikt voor zowel zakelijke bijeenkomsten als congressen, break-outs en borrels. Omdat de zalen haast aan de Husly Lounge gevestigd zijn is het ook zeer makkelijk om het hiermee te combineren. de ontvangstruimte binnen deze zaal is ook een mooie toevoeging om jouw gasten te verwelkomen met een drankje of hapje. De capaciteit van de koepelzaal & Sterrenzaal is 120 personen Zalen met veel daglicht en met een uitzicht over heel Amsterdam. Hier kom je echt tot rust!

LOCATIE

Het pand is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, want u bent vanaf het Centraal Station met 10 minuten bij het Felix Meritis. Er is geen eigen parkeergelegenheid, waardoor u genoodzaakt bent om  u auto te parkeren bij Q-park of op de Keizersgracht/Prinsengracht. Daarnaast is er geen lift in het pand aanwezig, deze gaat echter maar tot de derde etage.

CAPACITEIT

Felix Meritis bestaat echter uit een aantal verschillende zalen; zowel de Concertzaal als de Zuilenzaal, de Shaffyzaal, de Koepelzaal, de Teekenzaal, de Sterrenzaal en het Observatorium vormen samen een mooie plek in Amsterdam. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden per zaal.

Zaal Theater Receptie Diner Carré
Concertzaal 280 gasten 400 gasten 160 gasten
Zuilenzaal 150 gasten 200 gasten 130 gasten
Shaffyzaal 150 gasten 300 gasten 100 gasten 48 gasten
Koepelzaal 80 gasten 100 gasten 70 gasten 40 gasten
Teekenzaal 80 gasten 150 gasten 70 gasten 50 gasten
Sterrenzaal 25 gasten 25 gasten 20 gasten 20 gasten
Observatorium 25 gasten 20 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten