Felix Meritis

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen, Feesten
20-400

Felix Meritis was een plek waar mensen muziek luisterden en discussieerden, niet alleen over kunst maar ook over cultuur en wetenschappen.

Verlichtingdenkers zetten zich af tegen de kerk en de autoriteiten en wilde namelijk de samenleving opnieuw inrichten. Aan de ene kant het centrale trappenhuis en aan de andere kant de ovalen concertzaal en het koepeldak herinneren aan het oorspronkelijke 18e-eeuwse interieur.

Het gebouw heeft sinds 1788 niet alleen meerdere functies maar ook vele bewoners gehad. Al met al is dat inmiddels aan het gebouw te zien. Daarom was per 2017 een ingrijpende renovatie gestart waarna in de loop van 2018 Felix Meritis opnieuw dienst kon doen als ‘Huis der Verlichting’.

Locatie

Het pand is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, want u bent vanaf het Centraal Station met 10 minuten bij het Felix Meritis. Er is geen eigen parkeergelegenheid, waardoor u genoodzaakt bent om  u auto te parkeren bij Q-park of op de Keizersgracht/Prinsengracht. Daarnaast is er geen lift in het pand aanwezig, deze gaat echter maar tot de derde etage.

Capaciteit

Felix Meritis bestaat echter uit een aantal verschillende zalen; zowel de Concertzaal als de Zuilenzaal, de Shaffyzaal, de Koepelzaal, de Teekenzaal, de Sterrenzaal en het Observatorium vormen samen een mooie plek in Amsterdam. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden per zaal.

Zaal Theater Receptie Diner Carré
Concertzaal 280 gasten 400 gasten 160 gasten
Zuilenzaal 150 gasten 200 gasten 130 gasten
Shaffyzaal 150 gasten 300 gasten 100 gasten 48 gasten
Koepelzaal 80 gasten 100 gasten 70 gasten 40 gasten
Teekenzaal 80 gasten 150 gasten 70 gasten 50 gasten
Sterrenzaal 25 gasten 25 gasten 20 gasten 20 gasten
Observatorium 25 gasten 20 gasten

 

Momenteel vindt er een renovatie plaats waardoor het pand in z’n oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Daardoor worden in het voorjaar van 2020 de deuren van het nieuwe Felix Meritis weer geopend.

 

Voor meer informatie over Felix Meritis klik hier.

 

Meer locatie inspiratie ? Bekijk onze andere locaties!

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten