GEMEENLANDSHUIS

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen
20-100

Een prachtige buitenlocatie binnen de ring van Amsterdam! Een statig pand en bovendien ook nog omringd door water. Het Gemeenlandshuis heeft een grote hal met prachtig stucwerk. Zowel het monumentale trappenhuis als de twee zalen met grote schouwen geven een prachtig uitzicht op de tuin en de omgeving.

U komt binnen in de middelste travee. Hierachter ligt de bel-étage met een gestucte middenhal en aan weerszijden twee grote zalen met hoge vensters rondom. Naast het pand staat ook een oud bakhuisje. Kort na de oplevering van het hoofdgebouw verrezen een koetshuis en een stal achter het gebouw, waardoor een symmetrische tuinaanleg werd gerealiseerd.

Het Gemeenlandshuis was tweeënhalve eeuw het onderkomen van het ‘Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk’. Bovendien beheerde dit waterschap of Hoogheemraadschap de dijk van de Zuiderzee tussen Amsterdam en Muiden. In het Gemeenlandshuis werd niet alleen vergaderd, maar ook gelogeerd en grond verpacht. Het houtsnijwerk rond de schouwen in de vergaderzalen toont nog steeds de namen en wapenborden van onder andere de vele dijkgraven, hoogheemraden en bestuursleden.

In 2014 is een grootschalige restauratie uitgevoerd en de bel-etage aangemerkt als trouwlocatie. Daarnaast is het Gemeenlandshuis uitermate geschikt voor zowel een intieme vergadering als een prachtig diner of een culturele invulling van de dag.

Opstelling Maximale capaciteit
Trouwen 70 gasten
Receptie 100 gasten
Diner 60 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten