Grote Kerk Schermerhorn

Schermerhorn
Trouwen, Feesten
50-350

Bij binnenkomst in het pittoreske Schermerhorn rijst de Grote Kerk indrukwekkend op aan het einde van de dorpsstraat. In de 17e eeuw profiteerde het dorp mee van de welvaart die naar het voormalige Schermereiland stroomde dankzij de haringvisserij en de walvisvaart, een specialiteit van de eilandbewoners.

De windijzer in de vorm van een walvisvaarder op het dak van de kerk en de vele schaalmodellen van schepen in de kerk zelf, herinneren nog aan die bloeitijd. De kapiteins- en redershuizen die eens in het dorp stonden zijn allemaal verloren gegaan bij een grote dorpsbrand in 1699. Alleen de kerk uit 1634 bleef gespaard. Het laatgotische interieur van de kerk heeft een schitterend beschilderde houten tongewelf en de serie ramen die geschonken zijn door de Noord-Hollandse steden behoren tot de UNESCO Top-10 van gebrandschilderde glazen in Nederland.

De intieme sfeer, het mooie lichte interieur met de schitterende ramen, de kroonluchters met vele kaarsen, en de fraaie ligging in de Schermer maken deze kerk een unieke locatie voor een feest, diner, huwelijk of een ander bijzonder evenement voor maximaal 350 personen. Ook voor een kleiner gezelschap biedt de kerk volop mogelijkheden. Wij helpen en denken graag me om uw evenement volledig naar wens te maken.

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten