GROTE KERK SCHERMERHORN

Schermerhorn
Trouwen, Feesten
50-350

Bij binnenkomst in het pittoreske Schermerhorn rijst de Grote Kerk Schermerhorn indrukwekkend op aan het einde van de dorpsstraat. In de 17e eeuw profiteerde het dorp namelijk mee van de welvaart die naar het voormalige Schermereiland stroomde dankzij zowel de haringvisserij als de walvisvaart, een specialiteit van de eilandbewoners.

Midden in het landelijke Noord-Hollandse dorp Schermerhorn staat de al met al sfeervolle Grote Kerk. De kerk is gebouwd in 1636 en daarna compleet gerenoveerd in 2017. Daarmee is het een indrukwekkende mooie locatie en geschikt voor elk soort evenement. In 1636 is de kerk neergezet in het midden van het dorp. Het gebouw is in een gotische stijl en werd het hart van de gemeenschap. De grote kerk is een gebouw met een rijke historie en een grote cultuurhistorische waarde.

In 2017 werd de Grote Kerk ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. De roosters voor de gebrandschilderde ramen zijn verwijderd. Ook door het egaliseren van de vloer kreeg de kerk haar oorspronkelijke glorie weer terug.

SFEERVOLLE LOCATIE

Zoekt u een sfeervolle locatie voor een bijzondere activiteit of een speciale gelegenheid? Dan bent u bij de Grote kerk Schermerhorn op het juiste adres. Organiseer uw evenement in deze kerk. Deze kerk heeft onder andere een overweldigende omgeving met een grote historische waarde en een betoverende omgeving. In deze betoverende accommodatie kunt u met gemak grote gezelschappen ontvangen, of dat nu voor een feest, een zakelijke bijeenkomst, beurs, modeshow, trouwerij of een uitvaartplechtigheid is. Kom kijken en laat uw fantasie de vrije loop: in de Grote Kerk Schermerhorn zijn de mogelijkheden eindeloos.

FEESTEN

Verjaardag, familieparty, reünie of ander groots feest? Kom het vieren in de bijzondere omgeving van onze kerk. Door onder meer de historische gewelven en de monumentale gebrandschilderde ramen heeft u direct een betoverende sfeer die de toon zet voor ieder geslaagd feest. Er is ruimte genoeg voor al uw genodigden en de mogelijkheden voor een persoonlijke invulling zijn eindeloos. De capaciteit van de Grote kerk Schermerhorn is 50 tot 350 personen.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!  

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten