Grote Kerk van Oosthuizen

Oosthuizen
Trouwen, Feesten
20-200

In het schitterende Oosthuizen, gelegen aan de Beemster Ringvaart, ligt deze bijzondere Grote Kerk. Al vijf eeuwen bepaalt deze gotische kruiskerk met haar hoge vensters het silhouet van Oosthuizen. Daarnaast kan men met enige zekerheid zeggen dat het orgel, het oudste bespeelbare orgel in Europa is.

In 1982 is dit kerkgebouw, samen met de kerken in Beets, Kwadijk en Oudendijk, door de Hervormde Gemeente overgedragen aan de Stichting Oude Hollandse Kerken.

De vorm van de kerk is die van een kruiskerk zonder zijbeuken. Deze plattegrond is karakteristiek voor de gotiek van de kustprovincies, met name van Noord-Holland. De behoefte aan een kerk met meerdere altaren en het gebrek aan middelen om een meerbeukige kerk te bouwen heeft dit type waarschijnlijk doen ontstaan. De Grote Kerk beschikt over 175 zitplaatsen. En biedt in theateropstelling plaats aan ongeveer 140 personen. De kerk beschikt tevens over een prachtige expositie ruimte die een bijzondere ambiance creƫert voor uw receptie.

 

Voor meer informatie over de Grote Kerk Oosthuizen klik hier.

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten