GROTE KERK OOSTHUIZEN

Oosthuizen
Dineren, Trouwen, Feesten
20-200

In het schitterende Oosthuizen, gelegen aan de Beemster Ringvaart, ligt deze bijzondere Grote Kerk Oosthuizen. Al vijf eeuwen bepaalt deze gotische kruiskerk met haar hoge vensters het silhouet van Oosthuizen. Daarnaast kan men met enige zekerheid zeggen dat het orgel, het oudste bespeelbare orgel in Europa is.

In 1982 is dit kerkgebouw, samen met de kerken in Beets, Kwadijk en Oudendijk, door de Hervormde Gemeente overgedragen aan de Stichting Oude Hollandse Kerken.

De vorm van de kerk is die van een kruiskerk zonder zijbeuken. Deze plattegrond is karakteristiek voor de gotiek van de kustprovincies, met name van Noord-Holland. De behoefte aan een kerk met meerdere altaren en het gebrek aan middelen om een meerbeukige kerk te bouwen heeft dit type waarschijnlijk doen ontstaan. De Grote Kerk beschikt over 175 zitplaatsen. En biedt in theateropstelling plaats aan ongeveer 140 personen. De kerk beschikt tevens over een prachtige expositie ruimte die een bijzondere ambiance creëert voor uw receptie.

GROTE KERK OOSTHUIZEN

Oosthuizen is schitterend gelegen aan de Beemster Ringvaart, zo’n twintig kilometer boven Amsterdam. Het bezit een prachtige gotische kruiskerk, de Grote Kerk Oosthuizen, aan de Raadhuisstraat 61. Al vijf eeuwen bepaalt de Grote Kerk Oosthuizen met het fraaie kruisingstorentje met opengewerkte peerspits het silhouet van Oosthuizen. Ook het interieur met zijn bijzondere decoratieve elementen is de moeite waard. De kerk is groots en museaal en is dan ook uitstekend voor concerten, bijeenkomsten en exposities. Ook deze kerk is officieel aangewezen als trouwlocatie.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten