HET ZONNEHUIS

Amsterdam
Vergaderen, Feesten
50-450

Het gebouw opende in 1932 zijn deuren. Deze locatie is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. Het Zonnehuis is gebouwd vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Daarom werd het gebouwd voor het gemeenschapsleven van de bewoners van Tuindorp Oostzaan. In 1993 is deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen.

Het Zonnehuis wordt gebruikt voor onder andere voorstellingen, musicals en concerten. Daarbij is er speciale aandacht voor bijvoorbeeld creativiteit, vernieuwing en talentontwikkeling. Niet alleen congressen, maar ook lezingen, filmopnames, tv-programma’s, workshops en presentaties zijn hier goed op hun plek. Huwelijken en diners krijgen door het ouderwetse interieur een extra sfeervolle grootte. De kleinere Blauwe Zaal is veel gebruikt voor (en door) de buurt met kindervoorstellingen. Maar ook voor dansmiddagen voor ouderen en repetities voor theatergroepen en koren. In de grote zaal (425 zitplaatsen) is een podium waarop voorstellingen worden gespeeld. Het maximaal aantal zitplaatsen in de Blauwe Zaal in theateropstelling is 100. Beide ruimtes zijn apart van elkaar te huur.

CAPACITEIT

Het maximaal aantal zitplaatsen in de Grote Zaal theateropstelling is 450. Deze 450 zitplaatsen is inclusief de 50 zitplaatsen op het balkon. Het maximaal aantal zitplaatsen in de Blauwe Zaal in theateropstelling is 100.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten