HUIS BARTOLOTTI

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen
20-85

Aan de Herengracht in Amsterdam staat het unieke en rijk versierde Huis Bartolotti. De zalen in dit bijzondere grachtenpand zijn onlangs tot in detail gerestaureerd. Op deze locatie kan alles! Niet alleen een huwelijksceremonie maar ook een vergadering met uitzicht op de gracht.

Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Deze locatie straalt niet alleen rust en netheid uit, maar voelt ook warm en familiair aan. Dankzij de verschillende zalen, die tijdens de bijeenkomst allemaal tot jouw beschikking staan. Huis Bartolotti geeft je een uniek kijkje in de Nederlandse woongeschiedenis. En het mooie: ondanks de pracht en praal voel je je hier meteen ‘thuis’.Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Het huis is in de eerste plaats een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl. In het bijzonder is deze locatie hoogst waarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

De gevel bestaat uit natuur- en baksteen, versierd met verschillende decoraties als siervazen, balusters, medaillons en fantasierijk beeldhouwwerk. De top van de gevel werd bij de restauratie van 1970 nauwkeurig gereconstrueerd met behulp van historische afbeeldingen en schilderijen. In 2008 is de verflaag over de rode bakstenen verwijderd en zijn de natuurstenen weer in Bentheimer zandsteenkleur geschilderd.

EEN ECHT UNIEKE LOCATIE VOOR JULLIE EVENT?

Het imposante huis is onlangs tot in details gerestaureerd. Het pand is nu te boeken als evenementen locatie. De diverse ruimtes in het huis zijn te boeken als locatie om te trouwen of voor zakelijke bijeenkomsten. Stel je voor jou event in een van de best bewaarde grachtenpanden van Amsterdam. Ja, het kan! In en rond Huis Bartolotti, op het mooiste stukje van de grachtengordel, aan de Herengracht. De historische Hollandse Renaissancestijl zorgt voor een unieke sfeer: van het marmer in de entree tot het verfijnde houtsnijwerk in de zalen. Want Huis Bartolotti had smaak en geld. Deze schatrijke heer liet het huis omstreeks 1620 bouwen, hoogstwaarschijnlijk door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser. Deze locatie geeft je een uniek kijkje in de Nederlandse woongeschiedenis.

HUIS BARTOLOTTI

Huis Bartolotti staat met een dubbele knik in een bocht van de Herengracht, dus precies in de as van de Driekoningenstraat. Deze locatie is bereikbaar met de auto, alleen is er geen parkeergelegenheid.

CAPACITEIT

Op deze locatie zijn al verschillende zakelijke borrels georganiseerd. Bij de borrel is ook een uitgebreide rondleiding door het pand mogelijk om meer te weten te komen over het huis. Daarnaast hebben er op deze locatie ook mooie huwelijken plaatsgevonden. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden bij Huis Bartolotti.

Zaal Theater Diner Staand
Voorkamer en binnenkamer 85
Tuinkamer 20 20 50
De zaal 70 60 85
Historische keuken 20 12 30

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten