KERK VAN RANSDORP

Amsterdam
Dineren, Borrelen
10-150

In landelijk Noord, dichtbij de stad maar tegelijkertijd ver weg van het drukke leven, ligt de Kerk van Ransdorp. Van een grote afstand is de kerk al te herkennen aan haar karakteristieke stompe toren, die uit de tijd komt van de Middeleeuwen.

DE KERK VAN RANSDORP

De Kerk van Ransdorp is beschikbaar voor onder andere diners, recepties, presentaties, workshops, huwelijken en concerten. De Kerk van Ransdorp staat op het dorpsplein en heeft een prachtige, grote tuin. De locatie kent een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en een omgeving die je terug naar de basis brengt: de natuur.  De Kerk van Ransdorp beschikt over moderne voorzieningen die nodig zijn voor hedendaagse evenementen, zoals vloerverwarming, sanitair en audiovisuele mogelijkheden.

Een mooie gelegenheid om te komen tot persoonlijke groei en nieuwe inzichten. De capaciteit van de kerk van Ransdorp is voor een receptie 150 personen, voor een concert 120 personen en voor een diner 80 personen.

GESCHIEDENIS

Deze kerk is de Nederlands Hervormde Kerk van Ransdorp in Amsterdam-Noord. De oorspronkelijke kerk ging in 1715 verloren door brand als gevolg van een blikseminslag. De huidige kerk is in 1719 gebouwd ter vervanging van een uit de vroege 15e eeuw stammende voorganger. De voortganger is afgebroken wegens bouwvalligheid, na de verwoesting tijdens de Tachtigjarige oorlog. Het gebouw onderging in 1833 een ingrijpende restauratie, waarna tussen 1936 en 1938 vanwege bouwvalligheid opnieuw herbouw plaatsvond, naar ontwerp van J.C. Hoogendorp. Hierbij werden 18e-eeuwse bouwmaterialen hergebruikt. Dit gebeurde tegelijk met de restauratie van de toen zeer vervallen toren.

Het kerkgebouw is in 2006 door Stadsherstel Amsterdam vernieuwd en is sinds circa 2000 al buiten gebruik. De Kerk van Ransdorp heeft een opvallende toren, die dateert uit de vroege zestiende eeuw. De locatie kent een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De Toren van Ransdorp herinnert aan de bloeiende scheepvaart, handel en bedrijvigheid die het dorp vooral in de vijftiende eeuw kende.

Om de historische sfeer tijdens uw event te vergroten is het mogelijk om de koperen kroonluchters met echte kaarsen te laten branden. Net als in de meeste eventlocaties van Stadsherstel is in deze kerk ook een concertvleugel en goed werkend Dekker-orgel.

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten