KROMHOUTHAL AMSTERDAM

Amsterdam
Dineren, Vergaderen, Feesten
10-2300

Aan de ene kant de stoere stalen constructies uit de tijd dat fabrieksmotoren van Stork en Kromhout draaiden en aan de andere kant een plafond van 15 meter hoog met imposante lichtkoepels. Deze kenmerken maken de ruim 3.500 m2 grote evenementen locatie de Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam een unieke multifunctionele locatie voor zowel bedrijfs-, commerciële als culturele evenementen.

Sinds 2009, toen Woningstichting Eigen Haard het terrein kocht met de intentie het hele gebied een impuls te geven, is het karakter van het gebied rond De Kromhouthal veranderd. Het terrein is de Overkant gedoopt en moet dus de nieuwe creatieve hotspot van Amsterdam worden.

Sindsdien heeft ook Amsterdam Noord zich sterk ontwikkeld als bruisend creatief en cultureel centrum van Amsterdam. De Kromhouthal heeft een rol gespeeld in de ontwikkeling van het stadsdeel, want dankzij vele investeringen is de Kromhouthal langzaam maar zeker uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. En zo is de ooit drukke industriële strip langs het IJ langzaam maar zeker uitgegroeid tot de bruisende evenementenstrip die het vandaag is.

Deze grote evenementen locatie aan het IJ beschikt over verschillende ruimtes die kunnen dienen als sub zalen tijdens uw evenement. Naast sub zalen, kunt u ook gebruik maken van de Keuken, Haven en het Binnenplein.

DE KROMHOUTHAL

De Kromhouthal is een evenementenlocatie aan het IJ in Amsterdam Noord. De imposante industriële locatie van ruim 5000 m2 is na lang gebruikt als fabriekshal in 2012 omgetoverd tot evenementenlocatie. Met een congres wil je zoveel mogelijk mensen bereiken. Door het grote vloeroppervlak van De Kromhouthal is onze locatie zeer geschikt voor grote congressen ( 150 tot 1300 gasten) die een flinke volledige ruimte nodig hebben. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er zijn Verlichting- en verduisterings­mogelijkheden en uiteraard ook wifi. De centrale hal is op te delen in twee ruimtes ten behoeve van de catering en de volledige zaal. Bovendien zorgen onze sub ruimtes voor voldoende break-out mogelijkheden en creëert het industriële thema impact voor jouw boodschap. Beurzen werken het best als stands de ruimte hebben. De Kromhouthal is langwerpig van vorm met een groot vloeroppervlak en is daarom perfect voor beurzen. Door stands aan beide zijden van de hal te plaatsen, of gewoon willekeurig door elkaar, ontstaat als het ware een straat in een gebouw. Er is voldoende ruimte om looproutes te creëren en er zijn krachtstroomaansluitingen verspreid door de hal om de stands van stroom te voorzien.

LOCATIE

De Kromhouthal, de uitvalbasis voor creatief Amsterdam, ligt pal aan het IJ in Amsterdam Noord. De locatie is goed bereikbaar met auto en OV, en is ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf het Centraal Station. Daarnaast is deze locatie met de auto enkele minuten verwijderd van de A10 en de IJ-tunnel.

CAPACITEIT

De kromhouthal (centrale hal) Studio TO2 Break-out Noord Break-out Zuid Dansmakers Theater TO1 Keuken
2.300 gasten 250 gasten 150 gasten 150 gasten 300 gasten 150 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten