MUSEUM ‘T KROMHOUT

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen, Feesten
50-250

Museum ’t Kromhout is bekend geworden door haar legendarische Kromhoutmotoren. De Westkap en Oosthal, beide industriële rijksmonumenten, zijn gebouwd rond 1880. In 1967 werden de scheepsactiviteiten beëindigd en werd de sloop van deze unieke plek aan de Nieuwe Vaart voorbereid. Dankzij een grote bijdrage van het Prins Bernhard Fonds kon de werf in 1975 toch nieuw leven worden ingeblazen.

De Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf en is omgeven door oude schepen. In de Oosthal heeft een gedeelte van de collectie van het Kromhout museum een prominente plek, waardoor er een unieke sfeer ontstaat.

Op deze mooie locatie hebben wij onder andere een prachtige huwelijksreceptie mogen verzorgen, en met de robuuste en industriële stijl van de locatie is er de mogelijkheid om telkens weer iets unieks neer te zetten.

De Oosthal leent zich perfect voor evenementen waar bijvoorbeeld tussen de historische en nog werkende Kromhoutmotoren, een robuuste vloer flexibel kan worden ingericht. Ook is de ruimte uitermate geschikt voor dagactiviteiten als lezingen, workshops en presentaties tot 200 personen. Bij een diner is er plek voor 175 personen, en bij een receptie maar liefst ruimte voor 250 personen.

MUSEUM ‘T KROMHOUT

Midden in de stad komt de geschiedenis van Amsterdam weer tot leven en worden oude technieken en moderne herbestemming gecombineerd in deze bijzondere locatie van Stadsherstel. De Kromhout Motoren Fabriek te Amsterdam was jarenlang een bouwer van vrachtauto’s, autobussen en scheepsmotoren. Het museum ‘t kromhout is gevestigd in een oude fabriekshal, die volledig is gerenoveerd. Drie belangrijke periodes komen hierbij aan de orde: de houtbouw, de bouw van ijzeren schepen met gebruik van klinknagels en de ijzerbouw volgens 20e-eeuwse technieken, met behulp van elektrisch lassen. De capaciteit van museum ’t kromhout is bij een receptie 242 personen, bij een concert 200 personen en bij een diner 175 personen.

Diners, recepties en bedrijfspresentaties krijgen een mooie extra dimensie binnen deze inspirerende omgeving. Theatergezelschappen en musici, van bijvoorbeeld het Grachtenfestival, prijzen het decor en laten zich inspireren door de historie en de mooie omgeving. ’t Kromhout is ook een gewilde trouwlocatie. Van het officiële jawoord en een fotoshoot tot aan een borrel of een walking dinner. Museum ’t kromhout is uiteraard voorzien van alle moderne faciliteiten, zoals verwarming, sanitair en kleedruimtes. De bovenruimte met zicht op de historische Oosthal biedt de mogelijkheid om eerst te borrelen of te vergaderen en daarna beneden aan te schuiven voor een smakelijk diner. Buiten kan er geborreld worden aan het water met zicht op de molen en de Oosterkerk.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden bij Museum ’t Kromhout.

Receptie Diner
242 gasten 175 gasten

LOCATIE

Museum ‘t Kromhout is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer maar ligt ook op loopafstand van het stadhuis en het Centraal Station. De scheepswerf is ook bereikbaar door het water.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten