OOSTERKERK

Hoorn
Vergaderen, Trouwen
10-375

De stichting is op 29 mei 1973 opgericht om de kerk zowel te restaureren als in stand te houden. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw is namelijk gestart met de restauratie. Op 7 mei 1982 heropende de Oosterkerk haar al met al bijzondere deuren. Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden verrichtte de officiële opening. Sinds die tijd doet dit monumentale gebouw dienst als multifunctioneel, cultureel centrum.

Vele koren en orkesten, organisaties en instellingen hebben in de kerk een fantastische ruimte gevonden. Niet alleen om te repeteren, maar ook om concerten te geven dan wel vergaderingen en congressen te organiseren.

DE OOSTERKERK

De historische Oosterkerk is tegenwoordig een actief cultureel centrum. Op deze locatie kunnen evenementen worden gehouden. Bijvoorbeeld aan de ene kant van kamermuziek tot orgelconcert. En aan de andere kant van vergadering tot receptie en bruiloft. De locatie wordt gezien als een plaats waar ruimte is voor iedereen, een huiskamer voor Hoorn. Maar dan wel een heel bijzondere huiskamer van vorstelijke afmetingen. Waar toch prima ook kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden.

De capaciteit van de Oosterkerk in de meest gebruikelijke opstelling is maximaal 330 personen. Momenteel houden we ons vanzelfsprekend aan de recente coronavoorschriften, wat in de meeste gevallen zal betekenen dat we maximaal 200 mensen kunnen toelaten. We hebben genoeg tafels, stoelen, podium delen en dergelijke in huis om verschillende inrichtingen van de ruimte te kunnen maken. Van klein concert tot groot diner.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden van de Oosterkerk.

Kerkruimte 375 gasten
Claes Loesthuijs 25 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten