SCHEEPVAARTMUSEUM

Amsterdam
Dineren, Borrelen, Vergaderen, Trouwen, Feesten
20-2000

Met de heropening van het vernieuwde Scheepvaartmuseum heeft Amsterdam er allereerst nog een bijzondere locatie bij. De binnenplaats ‘Het Open Pleyn’, kan het hele jaar door gebruikt worden voor onder andere grote evenementen. Het monumentale gebouw uit 1656 is bovendien volledig gerenoveerd. Daarnaast beschikt het over onder andere een aantal multifunctionele ruimtes. Waardoor de locatie geschikt is voor de meest uiteenlopende evenementen.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum is bovendien ook één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Dit met ongeveer 400.000 objecten. Onder deze objecten vallen niet alleen schilderijen maar ook scheepsmodellen. En ook navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis. Ontdek daarnaast ook hoe sterk dit verbonden is met in het bijzonder de samenleving van vandaag. En niet alleen vandaag maar ook van de toekomst.

Het glazen dak van ‘Het Open Pleyn’ geeft de binnenplaats in het bijzonder een fantastische en intieme sfeer. Een speciaal ontwikkelde vloer zorgt voor bovendien een optimale akoestiek. Hierdoor zullen muziek en presentaties er kortom prachtig klinken. De verlichting in de overkapping kan daarentegen worden aangepast.

De zalen van het Scheepvaartmuseum zijn te gebruiken voor echter verschillende evenementen. Van aan de ene kant bedrijfsfeesten en productpresentaties tot aan de andere kant zakelijke bijeenkomsten. Anders gezegd op deze locatie is alles mogelijk.

KAMERS

De Kamers van Het Scheepvaartmuseum zijn met hun prachtige uitzicht op het Oosterdok desalniettemin ideaal. Voor zowel zakelijke bijeenkomsten als feestelijke evenementen.  Deze staan met elkaar in verbinding via ramen en deuren. Ook zijn zowel overdag als ’s avonds beschikbaar. De Kamers van Het Scheepvaartmuseum beschikken ieder over niet alleen een vaste beamer en projectiescherm. Maar ook over geluidsinstallatie met microfoons en wifi.

Tevens beschikt het Scheepvaartmuseum over ‘De Amsterdam’. De door namelijk ruim 400 vrijwilligers gebouwde replica van het VOC Schip.

LOCATIE

Het Scheepvaartmuseum heeft twee parkeergelegenheden op 10 minuten loopafstand. namelijk parkeergarage Markenhoven en Oosterdok. In het bijzonder kunnen ook speciale wensen zoals het regelen van vervoer worden besproken.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht van onder andere de mogelijkheden van het Scheepvaartmuseum.

Het Open Pleyn Diner 700 gasten
  Evenement 1.000 gasten
De Kamer van Tromp Theateropstelling 75 gasten
  Receptie 120 gasten
De Kamer van De Ruyter Theateropstelling 125 gasten
  Receptie 175 gasten
De Kamer van Van Heemskerck Theateropstelling 75 gasten
  Receptie 120 gasten
Admiraliteitskamer (alleen ’s avonds) Diner 30 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties!

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten