SCHELLINGWOUDERKERK

Amsterdam
Trouwen
20-120

Vlakbij de Oranjesluizen in Amsterdam Noord ligt aan de voet van de dijk het op een terp staande waterstaatskerkje van Schellingwoude. Uit het historisch onderzoek voor en tijdens de restauratie van deze Schellingwouderkerk bleek dat er sinds het begin van de 14e eeuw verschillende kerken op de terp hebben gestaan. De huidige, van oorsprong Hervormde kerk, dateert uit 1866. In 2000 is de kerk ondere andere volledig restaureert.

De Schellingwouderkerk is bovendien de dorpskerk van het dijkdorp Schellingwoude in Amsterdam-Noord. Het kerkgebouw staat niet langs de Schellingwoude dijk, maar iets lager daarachter aan de Wijkergouw. Een intiem wit kerkje dat samen met haar bijvoorbeeld originele muziekkoepel een van de meest romantische plekken van Amsterdam biedt. Het witte kerkje is met haar niet alleen unieke maar ook rustgevende omgeving tevens de perfecte setting. Denk hierbij aan onder andere workshops, kleinschalige diners, congressen en lezingen. In Schellingwoude, een dorp tegenover Amsterdam aan het IJ, stond sinds de veertiende eeuw al een kerkgebouw. De Schellingwouderkerk heeft een capaciteit bij een receptie 120 personen. Bij een concert 80 personen en bij een diner 50 personen. Het is de perfecte locatie voor een romantische en sprookjesachtige bruiloft.

LOCATIE

De kerk is dagelijks van 9:00 uur tot middernacht te huur. Daarnaast is de kerk zeer goed bereikbaar met de auto. Verder is er nabij gelegen een gratis ruim parkeerterrein.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden van de Schellingwouderkerk.

Theater Receptie Diner
80 gasten 120 gasten 45 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten