SCHUILKERK DE HOOP

Diemen
Trouwen, Feesten
20-150

Achter de eenvoudige, karakteristieke gevel gaat een rijk en licht interieur schuil. De Hoop in Diemen is de enige overgebleven plattelandsschuilkerk in de omgeving van Amsterdam. De Hoop is gebouwd in 1786-1787 en is tot 1910 als kerk in gebruik gebleven vervolgens gebruikten de katholieke Diemenaren het gebouw als verenigingsgebouw, opslagruimte en orgelschool. In 1990 ging de voormalige schuilkerk door een brand grotendeels verloren, maar dankzij de inzet van velen is het monumentale gebouw van de sloop gered en in 1996 is de kerk door Stadsherstel volledig gerestaureerd.

SCHUILKERK DE HOOP

Dit bijzondere sfeervolle kerkje kan worden gereserveerd voor onder meer diners, recepties, presentaties, condoleances, workshops maar ook voor huwelijksvoltrekking. Het gebouw is uitgerust met alle moderne faciliteiten voor een geslaagd evenement, zoals het rijk gedecoreerde interieur, waarbij de oorspronkelijke uitstraling is teruggebracht. De restauratie is dan ook beloond met een Europa Nostra Award voor het behoud van cultureel erfgoed. Schuilkerk de Hoop is tevens een officiële trouwlocatie van de Gemeente Diemen en op deze locatie hebben wij ook een prachtig huwelijk met diner en feest mogen verzorgen. Door gebruik te maken van de halve boven ruimte voor het diner en beneden de ceremonie en feest is er optimaal gebruik gemaakt van de locatie.

De Hoop is gebouwd in 1786-1787 en is tot 1910 als kerk in gebruik gebleven. Vervolgens gebruikten de katholieke Diemenaren het gebouw als verenigingsgebouw, maar ook als opslagruimte en orgelschool. In 1990 ging de voormalige schuilkerk door brand grotendeels verloren, maar dankzij de inzet van velen is het monumentale gebouw van sloop gered en in 1996-1997 door Stadsherstel gerestaureerd.

HET INTERIEUR

Het interieur is rijk gedecoreerd, waarbij de oorspronkelijke uitstraling is teruggebracht. De restauratie is dan ook beloond met een Europa Nostra Award voor het behoud van cultureel erfgoed.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden bij Schuilkerk de Hoop.

Diner Concert Receptie
80 gasten 110 gasten 150 gasten

LOCATIE

De kerk goed bereikbaar met de auto, met het openbaar vervoer, maar ook met de boot.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten