SUGARCITY HALFWEG

Halfweg
Vergaderen, Feesten
10-2000

SugarCity gelegen in Halfweg aan de rand van Amsterdam, industrieel en rauw zoals de voormalige suikerfabriek uit 1863. Maar door het gedetailleerde industriële decor is de locatie juist ook zeer sfeervol.

SugarCity Events biedt ruimtes met een karakteristieke sfeer voor allerlei  evenementen zoals meetings, incentives, productpresentaties, modeshows, congressen en beurzen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de voormalige suikerfabriek biedt SugarCity ook overnachtingsmogelijkheden in de regio Haarlem en Amsterdam. Bijvoorbeeld een unieke locatie in Amsterdam Beach direct op het strand of in Amsterdam Zuid.

SUGARCITY HALFWEG

SugarCity heeft tot 21.000 m2 aan fabrieksruimte. Waaronder drie grote ruimtes voor evenementen: de Middenfabriek (3.525 m2), de Pulppersloods (1.000 m2) en de Binnenstraat (900 m2). De Middenfabriek beschikt over meerdere verdiepingen en indrukwekkende atriums. De veelzijdigheid is groot, ruimtes zijn te combineren en zijn allen voorzien van de hedendaagse faciliteiten inclusief een Wifi netwerk. Alle ruimtes zijn afzonderlijk te huren, om ook zo een een intieme sfeer te creëren voor uw gezelschap.

MIDDEN FABRIEK

Het kloppend hart van SugarCity Events en de belangrijkste evenementenruimte is de Midden fabriek. De Midden fabriek dateert uit 1863 en is een van de weinige overgebleven fabrieksgebouwen uit die periode in Nederland. In de hoogtijdagen van de suikerfabriek was de Midden fabriek het belangrijkste gebouw in het suikerproductieproces. De Midden fabriek vormde het hart van de het productieproces. Herinneringen aan het industriële verleden van de locatie zijn nog steeds te vinden in de gigantische koperen ketels, de duizelingwekkende hoogtes en het industriële trappenhuis. Zelfs een autolift behoort tot de troeven, die tot op de eerste verdieping reikt – ideaal voor het maken van een entree ,een productlancering of het showen van een nieuwe modecollectie.

De Midden fabriek kan opgesplitst worden in twee gedeeltes, een oostelijk en westelijk segment. Dit is ideaal om verschillende ruimtes te creëren met verschillende mogelijkheden. Ook zijn er kleinere sub ruimtes zoals de ‘Suikerhuisjes’ op de eerste verdieping, perfect als productie- of breakoutruimte! De Midden fabriek kan worden verbonden met de Binnenstraat, Pulppersloods en een binnentuin. De maximale capaciteit van de midden fabriek is totaal 5670 personen. Op de begane grond 4180 personen en op de 1e verdieping 1490 personen.

PULPPERSLOODS

De Pulppersloods biedt een unieke setting voor conferenties, tentoonstellingen, productpresentaties en zakelijke evenementen. De maximale capaciteit van de pulpperloods is 2060 personen. De Pulppersloods is verbonden met de Middenfabriek en de Binnenstraat.

BINNENSTRAAT

De Binnenstraat, ooit de belangrijkste aanvoerroute van de Suikerfabriek, verbindt tegenwoordig alle hoofdruimtes. Met zijn karakteristieke, symmetrische indeling van pilaren en langgerekte L-vorm is de Binnenstraat uitermate geschikt als break-out ruimte of registratieruimte in combinatie met de aangrenzende Middenfabriek of Pulppersloods. De grote deuren bieden gemakkelijk toegang voor grotere voertuigen en materieel. De Binnenstraat is te verbinden met diverse kleinere ruimtes, ideaal om te gebruiken als bijvoorbeeld break-out rooms of Vipruimtes. De maximale capaciteit van de binnenstraat is 730 Personen.

TURBINE HALL

De Turbinehal zorgde vroeger voor de stroomvoorziening van de fabriek. Originele elementen zoals het distributiepaneel van de fabriek en twee enorme STORK-generatoren zijn bewaard gebleven, wat bijdraagt aan het industriële gevoel. Deze Turbinehal is zeer geschikt voor kleinere evenementen of als breakoutruimte. De ruimte is alleen toegankelijk via de Pulppersloods. De maximale capaciteit van de turbinehal is 90 personen.

BIETENWASRUIMTE

In de tijd dat de fabriek nog suiker maakte, stond de Bietenwasruimte aan het begin van het raffinageproces. Hier werden de bieten, vers van de aarde, schoongewassen. Tegenwoordig is deze intiemere ruimte van de suikerfabriek bij uitstek geschikt voor break-out sessies en presentaties. Net als de andere ruimtes van SugarCity Events is ook de Bietenwasruimte aangekleed met industriële herinneringen aan het verleden. De originele machines, bakstenen muren en industriële pilaren zorgen voor een sfeervol decor. De maximale capaciteit van de bietenwasruimte is 85 personen.

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten