VAN HOUTENKERK

Weesp
Trouwen
30-250

De Van Houtenkerk werd in 1906 neergezet in opdracht van de gezusters Van Houten. Omdat na ruim een eeuw gebruik de last van het dagelijkse beheer en onderhoud te groot was geworden. Werd in 2009 de kerk overgenomen door Stadsherstel. De buitenkant van het gebouw heeft bijvoorbeeld Neoromaanse stijlkenmerken. In het oog springen de prachtige kronen en wandarmaturen, en de vele sjablonen op de onder andere wanden en plafonds. De akoestiek van de zaal is uitstekend.

De Van Houtenkerk is een kerkgebouw in de Noord-Hollandse stad Weesp. Deze kerk wordt ook wel het ‘chocoladekerkje’ genoemd aangezien het in opdracht van de dames J. S. en H.C. van Houten (chocoladefabriek) werd gebouwd. De bouw vond plaats op het terrein van een gesloopte villa van Van Houten aan de Oudegracht. De capaciteit van de houtenkerk is bij een receptie 250 personen, bij een concert 200 personen en bij een diner 120 personen.

De Van Houtenkerk is alle dagen van de week te reserveren voor onder andere lezingen, concerten, diners, opnames, condoleances en huwelijken. Veel jaarlijks terugkerende evenementen vinden plaats in de Van Houtenkerk, zoals het Weesp Chamber Music Festival, de expositie Weespers aan de Wand, de Antiekmarkt en de concerten van het Kroonkoor en het Erard Ensemble. Het gebouw is voorzien van allerlei moderne faciliteiten die voor een geslaagd evenement noodzakelijk zijn zoals een goede geluidsinstallatie, theaterverlichting, toiletten en verwarming. Het geluid van de zaal is uitstekend en daarom is het een gewilde plek voor opnames, koren en musici.

CAPACITEIT

Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden van Van Houtenkerk.

Zaal

–   Diner

–   Concert

–   Receptie

 

120-200 gasten

230 gasten

250 gasten

Vergaderkamer 30 gasten

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten