WESTFRIES MUSEUM

Hoorn
Dineren, Vergaderen, Trouwen
10-100

Sinds 1881 is het Westfries Museum gehuisvest in dit al met al bijzondere pand. In 1994 is het museum uitgebreid met een gemeentelijk monument dat oorspronkelijk uit namelijk twee huizen bestond. Het monumentale hek dat de binnenplaats afsluit, dateert uit 1729. Achter het museum ligt een binnentuin, waar zowel gevelstenen als andere ornamenten afkomstig van monumenten uit Hoorn te zien zijn.

Het Westfries Museum is een regionaal historisch museum gevestigd aan de Roode Steen in de Nederlandse stad Hoorn. Het wordt ondersteund door de Stichting Vrienden van het Westfries Museum die is opgericht op initiatief van het Westfries Genootschap. Het gebouw is een rijksmonument en was tot 15 januari 2016 in eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst), terwijl het museum een gemeentelijke instelling is. Daarnaast is het ingeschreven in het rijksmonumentenregister onder nummer 22558. Het gebouw waar het museum in gevestigd is, was aanvankelijk het Statencollege, de vergaderplaats van de Gecommitteerde Raden in West-Friesland en het Noorderkwartier, als onderdeel van de Staten van Holland en West-Friesland.

BEREIKBAARHEID

Het Westfries Museum is goed te bereiken met niet alleen het openbaar vervoer maar ook met de auto. Het museum ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van het Station Hoorn.

TOEGANKELIJKHEID

Door de monumentale huisvesting, de trappen en niveauverschillen is het museum helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Benieuwd op welke locaties wij nog meer evenementen voor jullie kunnen organiseren? Bekijk hier onze andere locaties! 

NH Catering & Events voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten