Westzijderkerk

Zaandam
Vergaderen, Trouwen, Feesten
10-200

De Westzijderkerk is een oud kerkgebouw: hij is gebouwd in de jaren 1638 tot 1640. Vóór die tijd werd alleen in de Oostzijderkerk bijeengekomen, en een kerkgebouw aan de andere kant van de Zaan erbij ging niet zomaar. Het werd gezien als concurrentie. Daarbij ging het vooral om de inkomsten voor de kerk.

In 1637 is door de Staten van Holland en West-Friesland toestemming verleend. Hierna is met de bouw begonnen. De kerk is binnen drie jaren gebouwd; best snel voor zo’n groot gebouw. Het eerste ontwerp was in de vorm van een Grieks kruis.

In de jaren na 1640 breidde de gemeente aan de westzijde van de Zaan zich gestaag uit als gevolg van een sterke economische groei. Daardoor werd het kerkgebouw al snel te klein en is het vergroot. In de jaren 1672-1680 werd eerst in westelijke en daarna in oostelijke richting uitgebreid, waardoor de kerk de vorm kreeg die wij nu kennen.

 

Voor meer informatie over de Westzijderkerk klik hier.

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten