Zuiderzeelicht Culinair

Een bezoek aan het winterevenement Zuiderzeelicht wordt dit jaar éxtra bijzonder met een luxe diner in museumrestaurant het Peperhuis in Enkhuizen. Geniet in de sfeervolle setting van dit voormalige Enkhuizer VOC-pakhuis aan een prachtig gedekte tafel van een heerlijk drie- of viergangenmenu verzorgd door NH Catering & Events. Aansluitend op het diner bezoek je Zuiderzeelicht en beleef je het verhaal van de Scheepskapitein van Enkhuizen. NH Catering & Events en het Zuiderzeemuseum werken tijdens de derde editie van Zuiderzeelicht voor het eerst samen aan een volledig verzorgd arrangement voor de bezoeker.

De gerechten in de speciaal samengestelde menu’s zijn geïnspireerd op het culinaire erfgoed rondom de Zuiderzee en de specerijen en kruiden uit de VOC-tijd. Bekijk hier het complete drie- of viergangenmenu (inclusief vegetarisch menu). Het Zuiderzeelicht culinair arrangement is tijdens de kerstvakantie op de volgende data te boeken:

  • 21, 22, 27, 28 en 29 december 2019
  • 3, 4 en 5 januari 2020

Daarnaast is er een keuze uit drie aanvangstijden: 17.30 uur, 18.00 uur en 18.30 uur.

De prijzen voor het culinaire arrangement zijn als volgt:

  • driegangenmenu’s € 52,50
  • viergangenmenu’s € 59,95
  • inclusief tafelwater, twee drankjes – wijn/bier/frisdrank – en entree Zuiderzeelicht. Het reserveren van dit culinaire arrangement kan via de website van het Zuiderzeemuseum. Let op! Met een Museumkaart, Vriendenkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart ontvang je geen korting op het culinaire arrangement.

De Scheepskapitein van Enkhuizen
Na het grote succes van voorgaande jaren vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld. Met de Halve Maen – het 17e eeuwse replica schip – als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.

Over NH Catering & Events
Met persoonlijke aandacht als kernwaarde creëert NH Catering & Events al jaren ultieme gastbelevingen voor verschillende (inter) nationale opdrachtgevers en zijn zij dé partner op het gebied van Catering & Events in Noord-Holland. Zij verzorgen de totaalorganisatie van A tot Z van vele uiteenlopende events en denken aan de kleinste details zodat u alleen maar hoeft te genieten. Samen met hun chef Erwin Hendriks creëren zij de mooiste gerechten en culinaire belevingen op locatie, waar de liefde voor het product altijd het start punt is. Binnen de bedrijfsfilosofie ‘Landliefde’ geven zij telers een podium en platform in de gerechten en zijn zij als culinaire ambassadeur van West-Friesland actief betrokken bij de ontwikkeling. Met veel aandacht en zorg kiezen zij dan ook hun leveranciers, veelal kleinschalige West-Friese regionale telers, om zo het Noord-Hollandse erfgoed te vergroten en behouden.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke dorpspanden uit dit gebied. Jong en oud komt hier in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als ‘Top choice’ in haar internationale reisgids Best in travel 2020.

Meer informatie? Mail naar info@nh-catering.nl of bel 0299-402034
Boeken? Dat kan via de online shop van het museum!

Passend bij elk bedrijf

Geen bedrijf is hetzelfde. Daarom biedt Noord-Holland Catering verschillende mogelijkheden passend bij elk bedrijf en rekening houden met de wensen, het budget en de uitstraling die je als bedrijf voor ogen hebt. Bij alle mogelijkheden staan mooie gerechten met pure producten centraal.

Meer informatie

Noord-Holland Catering voor:

  • Verzorgen van catering van A-Z voor ieder budget
  • Afleveren van catering en toebehoren
  • Hoogwaardige catering, met oog voor detail
  • Regionaal, seizoensgerecht, puur en (h)eerlijk genieten